Skip to main content

«Από Δευτέρα βλέπουμε»

Οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται...Τι κι αν ήρθε το ΔΝΤ, στενοχωριόμαστε τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα ξεκουραζόμαστε! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται...Τι ΔΝΤ, τι ασφαλιστικό της συμφοράς, τι κυβερνητικό αλαλούμ, τι ανυπαρξία σοβαρής αντιπολίτευσης. Αυτό που έχει σημασία για τον φορολογούμενο Έλληνα είναι το Παρασκευοσαββατοκύριακο της ξεκούρασης, απ΄ όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα «χαλαστικά».

Η έξοδος των Θεσσαλονικέων χθες το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας «βρε δεν βαριέσαι αδελφέ, έχουμε σήμερα, από Δευτέρα βλέπουμε…». Παρά τα σύννεφα, οι ουρές χιλιομέτρων αυτοκινήτων ήταν ατελείωτες και θύμιζαν εποχές προ Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου. Τότε που παίρναμε δάνεια για σπίτια στη Χαλκιδική και 4Χ4 αυτοκίνητα για τις τσιμεντένιες αυλές μας.

Όλα κι όλα, θα σφίξουμε το ζωνάρι, όμως καλοκαιριάτικα ξεκουραζόμαστε τώρα, γιατί κανείς, μα κανείς δεν χαλάει τα μπάνια του λαού σε αυτήν τη χώρα! Ούτε παγκόσμια κρίση, ούτε εθνικές καταστροφές (βλ πυρκαγιές) ούτε απειλή χρεοκοπίας, ούτε καν φήμες για διπλές εκλογές

Μπορεί έτσι, να είναι το σωστό! Γιατί να στενοχωριέσαι όλη την εβδομάδα, αφού η ζωή είναι μικρή και η δική μας ακόμη μικρότερη; Γιατί να βγάζεις σπυριά από τις αρλούμπες που αποφασίζουν οι κυβερνώντες, Χωρίς να το παιδέψουν πρώτα; Γιατί στο φινάλε πρέπει ντε και καλά να… γεράσουμε, επιβαρύνοντας με συντάξεις το εθνικό χρέος, το οποίο δημιούργησαν όσοι μας υποσχεθηκαν τον ουρανό με τα άστρα;