Skip to main content

Τα βαφτίσια του νέου μνημονίου και oι ιστορίες με τα «Λευκά Κράνη»

Η βάπτιση του νέου Μνημονίου, οι φωτιές στον παγκόσμιο χάρτη, οι ιστορίες με τα «Λευκά Κράνη» και η αξία του φρονήματος...

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μας προϊδεάζει, αποκαλύπτοντας ότι θα ζητήσει πολλά ανεπίλυτα της 4ης αξιολόγησης, όπως π.χ. το Ελληνικό, να ενταχθούν στο ασαφές ακόμη πρόγραμμα…  μετα-μνημονιακής εποπτείας. Δηλαδή, το νέο Μνημόνιο θα βαπτιστεί «Πρόγραμμα Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης» και η κυβέρνηση θα υποστηρίζει ότι βγήκαμε από το Μνημόνιο.

Εκείνο για το οποίο πρέπει να προσευχόμαστε -ακόμη και οι άπιστοι- είναι να μη ανάψει κάποια χειρότερη φωτιά στη Μέση Ανατολή, Κύπρο ή Αιγαίο [τα προσανάμματα είναι ήδη έτοιμα], και στην καλύτερη περίπτωση τινάξει στον αέρα τον τουρισμό, την μοναδική πηγή εισροής εσόδων στο Ταμείο.

Μπορεί οι λαϊκιστές πολιτικοί να είναι μανούλες στο επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά πόσο μπορεί να διαρκέσει, χωρίς ουσία; Πόσα χρόνια χαμένα, χωρίς ένα ουσιαστικό βήμα στη ανάπτυξη, ούτε καν στη κομμουνιστική την οποία προετοίμαζαν στα μπαράκια.

Ο Σκοπιανός Τύπος υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους «Mακεδόνες», ότι η Ελλάδα αναγνώρισε έμμεσα την ύπαρξη της "μακεδονικής" ταυτότητας των κατοίκων της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο Βελιγράδι ότι «δεν είμαστε οι μόνοι Μακεδόνες».

Πόση ζημιά γίνεται στη χώρα από αρμόδιους που έμαθαν την πολιτική σε ΚΟΒΑ του ΚΚΕ ή σε καταλήψεις;. Πώς να πετύχουμε έστω και μια θετική συμφωνία είτε στην οικονομία, είτε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, με παρωχημένες, καταδικασμένες από την ιστορία, ιδεοληψίες;

Το 1% των Αμερικανών πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη. Αν σκεφθεί κανείς ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι περίπου 326 εκατομμύρια, το 1% αντιστοιχεί σε σχεδόν 3,3 εκατομμύρια. Άρα όσοι δηλώνουν οπαδοί της επίπεδης της Γης ή εκφράζουν αμφιβολίες για τη σφαιρικότητά της, είναι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να εκλεγεί με διαφορά μόλις στο ένα εκατομμύριο. Να ο κυρίαρχος λαός.

Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα σκηνοθετήθηκε από τα «Λευκά Κράνη», την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, υποστηρίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Για να μη ξεχνιόμαστε… Τα "Λευκά Κράνη" είναι ΜΚΟ, συλληφθείσα επανειλημμένα να ανεβάζει πλαστές φωτογραφίες και βίντεο, πάντα σε βάρος του Άσαντ. Τα ίδια είχαν συμβεί και στην Γεωργία, κατά την περίεργη επίθεση του Σαακασβίλι εναντίον της Ρωσίας, με την χρησιμοποίηση επαγγελματιών ηθοποιών, ως δήθεν θυμάτων των Ρώσων. Παρά την αποκάλυψη όμως του ρόλου της, εξακολουθεί να δρα με τον ίδιο τρόπο, για να δίνει αφορμή επικράτησης της πολιτικής του Σόρος.

Δεν το χαρακτηρίζω, το αφήνω σ’ εσάς. Η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Υγείας έγινε προ ημερών στην Αττάλεια. Στις εκλογές που έγιναν για το ΔΣ, η αποστολή της Ελλάδας είπε «ναι» στην εκλογή ως αντιπροέδρου του Αχμέτ Σαβασάν που εκπροσωπούσε το παράνομο "τουρκοκυπριακό κράτος".

Οι Τούρκοι κρατούν παράνομα τους δύο Έλληνες αξιωματικούς και κάποιοι Έλληνες ως εκπροσώπηση αναγνωρίζουν έμμεσα το ψευδοκράτος… Δεν ωφελεί να καταφερόμαστε μόνο κατά της συγκεκριμένης ελληνικής εκπροσώπησης, τέτοιοι είμαστε, τέτοιους βγάζουμε.

Ο πόλεμος δεν κερδίζεται μόνο με όπλα, πρωταρχικά κερδίζεται με το φρόνημα. Και σε αυτόν τον τομέα η υπονόμευση του πατριωτισμού, που έχει γίνει εδώ και δεκάδες χρόνια από τον καρκίνο των δεξιο-αριστερών διεθνιστών «προοδευτικών» είναι πολύ προχωρημένη…