Skip to main content

Αποχώρησε από την Περιφέρεια ο Ζιώγας – Αντικαθίσταται από τον Ρέβα

Το στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, που συγκεντρώνει το σεβασμό όλων των παρατάξεων του συμβουλίου, αναλαμβάνει νέα κομματικά καθήκοντα.

Από νέα κομματική θέση θα υπηρετήσει το ΚΚΕ ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Ζιώγας, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι αποχωρεί γι' αυτό το λόγο από τα έδρανα, στα οποία βρίσκεται επί 15 συνεχόμενα χρόνια.

«Κλείνει ο κύκλος μου στα έδρανα αυτά έπειτα από 15 χρόνια, επειδή θα αναλάβω κάποια άλλη κομματική ευθύνη. Ευχαριστώ το ΚΚΕ για την εμπιστοσύνη του και κρατώ την παροιμία του Χαρίλαου Φλωράκη, που άκουσα πριν από 30 χρόνια: Να ξέρεις να φεύγεις από εκεί που σε εμπιστεύτηκαν πριν η κότα σου παίρνει το ψωμί από τη χούφτα», είπε ο κ. Ζιώγας.

Αντικαταστάτης και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης θα είναι ο Βασίλης Ρέβας.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων για τον κ. Ζιώγα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι διαφωνεί με την απόφασή του να αποχωρήσει από το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά σέβεται αυτή την απόφαση. «Χάνουμε ένα στολίδι, μια προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης που συνέβαλε στην αναβάθμιση του οργάνου, με σκληρή, αλλά γόνιμη αντιπολίτευση, έναν άνθρωπο που δεν πρόταξε ποτέ το προσωπικό συμφέρον, αλλά υπηρέτησε με συνέπεια, ακεραιότητα και ήθος το συμφέρον της παράταξής του. Ο κ. Ζιώγας απέδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι από όποιο μετερίζι και από οποιαδήποτε ιδεολογία, που μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθειά μας να κάνουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μια σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Τιμούμε και τον κ. Ρέβα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ζιώγα που φεύγοντας αφήνει θετικό πρόσημο. Εύχομαι ο νέος δρόμος που θα επιλέξετε στα κοινά να αποδώσει τα καλύτερα για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως εύχομαι οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ευγνώμων για τη συνεργασία δήλωσε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Αντώνης Γυφτόπουλος, σημειώνοντας ότι με τον κ. Ζιώγα «η συνεργασία μας εδράστηκε στο ήθος και το μέτρο».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Πρωταθλήτριας, Θανάσης Μπασδάνης, είπε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις υπήρξε αλληλοσεβασμός και τόνισε ότι ο κ. Ζιώγας αφήνει θετικό αποτύπωμα με την ανιδιοτελή προσφορά του.

Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, είπε ότι «τον κ. Ζιώγα τον διακρίνει ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, ευγένεια και ανοιχτά αυτιά. Η αποχώρησή του είναι απώλεια. Ωστόσο, αντικαθίσταται από ένα πολύ σημαντικό στέλεχος».

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νίκος Χρυσομάλλης, αφού διευκρίνισε πως τον χωρίζει χαώδης διαφορά με τον κ. Ζιώγα σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, τον συνεχάρη που ακολουθεί τις επιταγές του κόμματός του.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Συμμετέχω, Δημήτρης Μούρνος, υπογράμμισε ότι ο κ. Ζιώγας ήταν «σοβαρή, εποικοδομητική παρουσία, με ήθος και πολιτική συνέπεια. Είναι ένας φίλος που θα μας λείψει».

Η επικεφαλής της παράταξης Πολίτες Μπροστά, Νιόβη Παυλίδου, εξέφρασε την εκτίμησή της για τον κ. Ζιώγα. «Με την παρουσία του στο περιφερειακό συμβούλιο τίμησε το κόμμα του και με εντυπωσίασε η ετοιμότητά του με θέσεις σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν», είπε.

Ο επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης, Δαμιανός Ανδρέου, τόνισε ότι τιμά τον κ. Ζιώγα και τον ευχαριστεί για τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του, ενώ είπε πως πρόκειται περί παραδείγματος ήθους.

Ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Θανάσης Αγαπητός, έκανε λόγο για κοινούς αγώνες στη Θεσσαλονίκη και επισήμανε ότι ο κ. Ζιώγας «τίμησε με τον καλύτερο τρόπο το κόμμα του. Με το ήθος και τη συμπεριφορά του είναι ένα ανεκτίμητο στέλεχος και μια εμβληματική προσωπικότητα για την κομμουνιστική αριστερά στη Θεσσαλονίκη».