Skip to main content

Απόγονοι Σλάβων ζητούν αποζημιώσεις 10 δισ. από το ελληνικό κράτος

Το κλίμα του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανίας-Σκοπίων, η υπομονή του Ερντογάν με τον Μακρόν και η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα.

Υπό την αιγίδα του Ζάεφ, η 5η Διάσκεψη των παιδιών του "Παιδομαζώματος" για την "Μακεδονία του Αιγαίου". Πρόκειται για απογόνους Σλάβων που έφυγαν από τη Μακεδονία την εποχή του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Συμπράττουν και εκπρόσωποι του παρόμοιου σλαβικού Συλλόγου "Δεν Ξεχνώ" από την Στρώμνιτσα.

Μεταξύ άλλων θέτουν και ζήτημα για περιουσίες των προγόνων τους στην Ελλάδα, ζητώντας χρηματική αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, ανερχόμενη σε 10 περίπου δισ. ευρώ. Κατά τα άλλα, διαβεβαιώνει ο Ζάεφ τον Κοτζιά, ότι είναι διαλλακτικός. Και φωνάζει από εδώ ο Καλλισθένης από την πρώτη στιγμή: Μη τους εμπιστεύεστε. Αυτά τα μαζέματα φυλών, που τους δώρισαν ένα κράτος, δεν έχουν μπέσα.

Στον προχτεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες Αλβανίας και Σκοπίων, κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Αλβανίας, οι Σλάβοι φίλαθλοι σφύριζαν, ενώ, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, φώναζαν συνθήματα όπως "Καλός Αλβανός είναι ο νεκρός Αλβανός". Τα ίδια, βέβαια, έκαναν και οι Αλβανοί φίλαθλοι. [Τα αγαθά του πολυπολιτισμού, που τα παπαγαλάκια μάς πολυδιαφήμιζαν].

Απίστευτο "γλύψιμο" στον Ερντογάν από υπουργό του, που ενοχλήθηκε από απαξιωτικό σχόλιο που έκανε ο Μακρόν για τον σουλτάνο: «Ο Αλλάχ να βοηθά και να δίνει υπομονή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας που ασκώντας τα άγια καθήκοντά του ανέχεται να βρίσκεται με τέτοιους που υπερβαίνουν τα όρια της ευγένειας. Ενώ εμείς δυσκολευόμαστε να κάνουμε υπομονή, εκείνος υπομένει».

Και απευθυνόμενος στον Μακρόν: «Θα έρθει μια μέρα που περιγράφοντας τις αναμνήσεις σου θα καυχιέσαι πως "συνομίλησα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν", για αυτό μην ξεχνάς εκείνες τις μέρες». Αυτό συμβαίνει, πράγματι. Γνώρισα κάποτε έναν που συνομίλησε με τον Αλ Καπόνε, κι ήταν γεμάτος καμάρι γι’ αυτό.

Ήταν συνεχείς οι αναφορές, κατά την επίσκεψη Μακρόν, ότι η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία. Αυτό το άκουσαν οι κυβερνητικοί;  Ή από το ένα αφτί μπήκαν τα λόγια, από το άλλο βγήκαν. Η Δημοκρατία δεν έχει καμιά σχέση με τα Σοβιέτ, ούτε με την αυταρχικότητα και αγένεια μερίδας κυβερνητικών παραγόντων.

Αυτό που συμβαίνει με την…ανεξάρτητη ΕΡΤ είναι δείγμα αυταρχικής διακυβέρνησης. Δεν τολμά κάποιος να ψελλίσει κάτι δυσάρεστο για την κυβέρνηση, και πέφτουν επάνω του οι κομματικοί δημοσιογράφοι να τον φάνε. Στην καλύτερη περίπτωση να τον… διορθώσουν.

Γιατί λένε Ελληνική Αριστερά; Το σωστό είναι Αριστερά της Ελλάδας. Ένα διεθνιστικό κόμμα δεν ανήκει μόνον στον λαό που τυχαίνει να βρίσκεται, αλλά σε όλη την διεθνή κοινότητα. Το ΚΚΕ είναι ειλικρινές. Δεν ονομάζεται Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά κόμμα της Ελλάδας [κόμμα της Ιταλίας, κόμμα της Γαλλίας…]. Ο διεθνισμός, εξ ιδεολογίας, είναι εναντίον του έθνους.