Skip to main content

Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στον πεζόδρομο της Επανομής (φωτο)

Επαναδιαμορφώθηκε και το δρομάκι, που οδηγεί στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, με την επένδυσή του με γρανιτοκυβόλιθους.

Ολοκληρώθηκε το έργο «άμεσης προτεραιότητας και αίτημα της τοπικής κοινότητας της Επανομής», η αποκατάσταση του κεντρικού πεζόδρομου, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θερμαϊκού.

«Ο πεζόδρομος, ο οποίος μετά από απόφαση παλιότερης διοίκησης του, προ-Καλλικρατικού τότε, Δήμου της Επανομής είχε μετατραπεί σε δρόμο "ήπιας" κυκλοφορίας και έκτοτε διατηρεί τη χρήση αυτή, είχε υποστεί έντονες φθορές στο οδόστρωμά του, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια των μετακινήσεων, καθώς και τη μη καλαίσθητη εικόνα του», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, εντάσσονται στο έργο «Αναπλάσεις – Πεζοδρομήσεις Δ.Κ. Επανομής», συνολικού προϋπολογισμού 74.112,76 ευρώ και ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Σε αυτές περιλαμβανόταν η πλήρης αποξήλωση των σχιστόπλακων και των υλικών επίστρωσης του οδοστρώματος και η άμεση τοποθέτηση νέου ενισχυμένου έγχρωμου τάπητα, ενώ παράλληλα, επαναδιαμορφώθηκε και το δρομάκι, που οδηγεί στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, με την επένδυσή του με γρανιτοκυβόλιθους.



Σύμφωνα με τον δήμο, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, επιλέχθηκαν, πέραν της πρακτικότητας, ανθεκτικότητας και συμβατότητά τους με τις υφιστάμενες ανάγκες, βάσει κριτηρίων που ανταποκρίνονται στην επιθυμία για αισθητική αναβάθμιση και εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του παραδοσιακού χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Επανομής.

«Η παρέμβαση, έτυχε ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία, με τον κόσμο να την αγκαλιάζει από την πρώτη κιόλας στιγμή ολοκλήρωσής της, επιβεβαιώνοντας την ευστοχία και την επιτυχία της και επιτρέποντας στους δημότες και τους επισκέπτες της Επανομής να απολαμβάνουν ένα σημαντικό έργο ανάπλασης, που μεταφέρει έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στην Κοινότητα», καταλήγει η δημοτική αρχή.