Skip to main content

Αποκαθίσταται η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας

Προϋπολογισμός 2,5 εκ. ευρώ από την ΠKM για έναν από τους σημαντικότερους δρόμους για τις εμπορευματικές μεταφορές στη χώρα.

Σε ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα αποκατάστασης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Πέλλα, μετά την έγκριση 2,5 εκ. ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση – επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου ΠΕ Πέλλας (α) Τμήματα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα και (β) της Επαρχιακής Οδού 3 Διασταύρωση με Εθνική Οδό 2 (πλησίον Ριζαρίου) – Σεβαστειανά – Σκύδρα – Ριζό – όρια Νομού Πέλλας».

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα αποκατασταθούν τμήματα της εθνικής οδού, που αντιμετωπίζει σημαντικές φθορές εξαιτίας της μεγάλης εξαγωγικής δραστηριότητας και του μεγάλου μεταφορικού – εμπορευματικού έργου που εξυπηρετεί.

Στόχος του έργου είναι η παράλληλη βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις, όχι μόνο μέσα από την επισκευή των οδοστρωμάτων, σε εθνική και επαρχιακή οδό, αλλά και με τη βελτίωση των στοιχείων ασφαλείας, όπως η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση ή τα στηθαία ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει, οι παρεμβάσεις επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας θα γίνουν σε τρία τμήματα:

1. Από τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό στο ύψος του οικισμού του Ριζαρίου μέχρι και το τέλος του οικισμού, σε μήκος περίπου 3,5 χλμ.

2. Από τις στροφές του νοσοκομείου έως την είσοδο της Έδεσσας, σε μήκος περίπου 1,2 χλμ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα.

3. Από τον οικισμό του Άγρα έως τη διασταύρωση της Κερασιάς (Κύκνοι), σε μήκος 2 χλμ., όπου επίσης προβλέπεται και η τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα.

Σε ό,τι αφορά στην επαρχιακή οδό από το Ριζάρι (διασταύρωση με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας), μέσω Σεβαστειανών, Σκύδρας, Ριζού και έως τα όρια του νομού θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις σε δυο τμήματα από το Ριζάρι μέχρι τα Σεβαστειανά (2 χλμ.) και από το Ριζό μέχρι τα όρια με το νομό Ημαθίας (4 χλμ.).

Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης διαγραμμίσεις οδοστρώματος και διαβάσεων, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες και ανακλαστήρες, αποκαταστάσεις σε αρμούς κ.ά.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα εξάμηνο από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.