Skip to main content

Εκλογές εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης - Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή

Οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της από τις εκλογές.

Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσωπών στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και στην ΕΔΟΘ.  

Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκη» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
                                                       
Στη χθεσινή τους γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της από τις εκλογές, έπειτα από πρόταση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της, που μοιράστηκε στους εργαζόμενους, η παράταξη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκληση για τους εργαζόμενους του δήμου αποτελεί η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ποιοι είναι το ομολογούν οι ανακοινώσεις τους που αναρτώνται στην ιστοσελίδα των ναζιστών. Αυτοί που, σύμφωνα με τον αρχηγό τους, ανέλαβαν την "πολιτική" ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα και "είναι η σπορά των ηττημένων του 45", δηλαδή των ναζί του Χίτλερ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως "μία ακόμη ιδεολογία", ως “μία ακόμη συνδικαλιστική παράταξη", ως "ένα ακόμη κόμμα". Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου είναι εχθροί των εργατικών - λαϊκών αγώνων, εχθροί των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δολοφονούν και χτυπούν εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, και ζητούν περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, τα αφεντικά τους. Να μην τους δώσουμε χώρο να σπείρουν το φασιστικό τους μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να αποκλειστούν από τις εκλογές του σωματείου μας».

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι του δήμου είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την ίδρυση παράταξης, με την ονομασία «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης  (Ε.Λ.ΔΥΝ.)»,  η οποία πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή