Skip to main content

Απόλλων Πόντου: «Όχι» σε οποιαδήποτε ονομασία με το «Μακεδονία»

Οι «κοκκινόμαυροι» υπογραμμίζουν ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παζαρεύει το όνομα της Μακεδονίας, «φαλκιδεύοντας την ιστορική μνήμη»

Ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πήρε η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, με ανακοίνωσή της, ζητώντας να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία ως γεωγραφικός προσδιορισμός ή σύνθετη ονομασία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν  οι «κοκκινόμαυροι», «ενώνουν τη φωνή τους με όσους αντιτίθενται στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, είτε ως αυτούσιο προσδιορισμό είτε ως σύνθετη ονομασία». «Η Μακεδονική Γη και η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνουν Ελληνική συνείδηση», υπογραμμίζουν.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Μακεδονία και το σήμα του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Ποντίων»:

«Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ενώνει την φωνή μας με τους συμπατριώτες μας που αντιτίθενται στην χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, είτε ως αυτούσιο προσδιορισμό είτε ως σύνθετη ονομασία, για την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας που συστηματικά προσπαθεί να το σφετεριστεί.

Η Μακεδονική Γη και η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνουν Ελληνική συνείδηση, που πάντα θα υπενθυμίζει στους επιλήσμονες, ότι κανείς δεν δικαιούται να τη διαπραγματευθεί για αλλότριους σκοπούς, ή να το χρησιμοποιήσει φαλκιδεύοντας την ιστορική μνήμη».