Skip to main content

Απολύσεις και περικοπές δρομολογίων για Aer Lingus

Απολύσεις και περικοπές δρομολογίων προανήγγειλε η Aer Lingus, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της με στόχο τη μείωση του κόστους.
Σε απολύσεις και περικοπές δρομολογίων θα προχωρήσει η Aer Lingus, μετά το«ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τωνεργαζομένων της με στόχο τη μείωση του κόστους.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κρίστοφ Μιούλερ, οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά σε συμφωνία για το «σχέδιο μεταμόρφωσης» της επιχείρησης, ωστόσο οι αντιστάσεις από τους πιλότους και τα πληρώματα δεν κάμφθηκαν.

Ο κ. Μιούλερ τόνισε ότι η εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει σε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για τη σταθεροποίηση της επιχείρησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «άμεσων και αναγκαστικών περικοπών».

Ο ζημιογόνος ιρλανδικός αερομεταφορέας είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι στοχεύει στην εξοικονόμηση 97 εκατ. ευρώ ετησίως ως το 2011 - κυρίως με την απόλυση σχεδόν 700 εργαζόμενων και τη μείωση των μισθών των υπολοίπων.

Οι ζημιές της Aer Lingus υπερτριπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009. Η εταιρία παρουσίασε ζημιές 73,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο ως τον Ιούνιο έναντι ζημιών 21,6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2008. Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 12,2%, στα 555 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, των μειωμένων τιμών των εισιτηρίων και των χαμηλότερων χρεώσεων για τη μεταφορά φορτίων.