Skip to main content

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Αριστοτέλους - Μεταφέρονται σε camp

Μετά τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης έφτασαν στην Εγνατία στο άγαλμα του Βενιζέλου και επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες

Μετά από σχεδόν μια ημέρα, αποχώρησαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι περίπου 60 πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, οι οποίοι πέρασαν το βράδυ τους, στο άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους.

Μετά τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες, προκειμένου να μεταφερθούν στο camp, που βρίσκεται στα Διαβατά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα άτομα ενδεχομένως να μεταφερθούν και στα Λαγκαδίκια. Για την εξέλιξη αυτή και για τον σχεδιασμό που προωθούσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε ήδη ενημερώσει η Voria.gr, από νωρίς το πρωί.

Δείτε φωτογραφίες και video: Πρόσφυγες κοιμήθηκαν στην Αριστοτέλους

Οι πρόσφυγες από τη Συρία είχαν κατασκηνώσει από χθες το μεσημέρι στο συγκεκριμένο σημείο. Το βράδυ κοιμήθηκαν στο γρασίδι απλώνοντας κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ.

Διαβάστε ακόμη: Συρρέουν κατά δεκάδες οι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Για το θέμα αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος χειρίζεται το θέμα από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει, μιλώντας στη Voria.gr είναι οτι ο δήμος δεν έχει κάποιο χώρο για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα άτομα, καθώς οι δομές είναι γεμάτες.

Χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των ροών προσφύγων από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η πόλη να ζήσει μία κρίση ανάλογη του 2015.