Skip to main content

Απομακρύνθηκαν τα ελαστικά από το πάρκο στη Λαγκαδά (φωτο)

Το πάρκο με την επαναχρησιμοποίηση 1.500 περίπου ελαστικών είχε διαμορφωθεί στο πρότυπο πάρκων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, αλλά εγκαταλείφθηκε.

Απομακρύνθηκαν μετά από περίπου 4,5 χρόνια και μετά τις αντιδράσεις κατοίκων τα εκατοντάδες ελαστικά από τον υπαίθριο χώρο, στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγίων Πάντων.  

Το πάρκο με τα ελαστικά, όπως είχε ονομαστεί, τα τελευταία χρόνια, μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης ενώ παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.

Την περασμένη Κυριακή συνεργεία από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης πήγαν στο χώρο με ένα μεγάλο φορτηγό και έναν φορτωτή. Οι υπάλληλοι του δήμου απομάκρυναν τα ελαστικά και καθάρισαν το οικόπεδο.

Είχε προηγηθεί αίτημα προς τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Ψαρρά απο την Β΄ Δημοτική Κοινότητα, η οποίος ήταν και ο αποδέκτης των παραπόνων από κατοίκους της περιοχής.

Ο αστικός κήπος, με την επαναχρησιμοποίηση 1.500 περίπου ελαστικών αυτοκινήτων, είχε διαμορφωθεί το καλοκαίρι του 2013 στο πρότυπο λειτουργίας των κοινόχρηστων κήπων της Ν. Υόρκης και του Λονδίνου, ωστόσο, έμεινε μόνο στα σχέδια.

Πλέον τη διαμόρφωση του χώρου αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντας Θανάσης Παππάς, ο οποίος σχεδιάζει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Ήδη έχει διενεργηθεί από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος η μελέτη για τη μετατροπή δύο χώρων, του πάρκου, όπου ήταν τα ελαστικά και του οικοπέδου που είναι στην απέναντι πλευρά.

Στους δύο χώρους αναμένεται να αυξηθεί το πράσινο, με φύτευση νέων δέντρων αλλά και χαμηλών θάμνων, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια για να τους κατοίκους και τους περαστικούς και νέα φωτιστικά, καθώς σήμερα οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν ελλιπή φωτισμό.