Skip to main content

Απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν κατά περίπτωση τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δικηγόρους προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Υπόθεση απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένης γυναίκας από μέλη τριμελούς συμμορίας, τα οποία προσπάθησαν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από το υποψήφιο θύμα τους, προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη ένας 50χρονος σε βάρος του οποίου καθώς και δύο ακόμη συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία.

Τα μέλη της σπείρας, έχοντας μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία 85χρονης γυναίκας, στην Καλαμαριά και υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο τραυματίστηκε  σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, χρήζοντας άμεσης μεταφοράς σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας, ζήτησαν να συγκεντρώσει και να τους παραδώσει 2.500 ευρώ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την τηλεφωνική κλήση, το 50χρονο μέλος της συμμορίας μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό, οι προθέσεις του όμως έγιναν αντιληπτές από σύνοικο της πολυκατοικίας και ο δράστης συνελήφθη από άμεσα προστρέξαντες αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ύπαρξη τυχόν άλλων παθόντων.