Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ.

Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών τόνισε ότι δεν υπάρχει υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη, άρα μπορεί να μείνει στη φυλακή.

Στη φυλακή θα παραμείνει η Ηριάννα Β.Λ., καθώς το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της με 3 κατά και 2 υπέρ.

Η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε να κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς να της αναγνωρίστει κάποια ελαφρυντικό. Το αποδεικτικό στοιχείο που οδήγησε στη καταδίκη της είναι ένα μερικό αποτύπωμα, σε γεμιστήρα εκτός όπλου, το οποίο είχε εντοπιστεί μαζί με άλλο «ορφανό» οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την άποψη του εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ο οποίος τάχθηκε κατά της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας. Η άποψή του ήταν ότι δεν υπάρχει υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη, άρα μπορεί να μείνει στη φυλακή. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε επίσης πως είναι πιθανόν η 29χρονη διδακτορική φοιτήτρια να διαπράξει νέα εγκλήματα.

Νωρίτερα, η 29χρονη είπε στους δικαστες του Πενταμελούς Εφετείου:

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα προγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη».

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι για να συμπαρασταθούν στην κατηγορούμενη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλη ένταση στο άκουσμα της απόφασης με εκσφενδόνιση αντικειμένων.

Ομάδα των αλληλέγγυων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων, αφού πέταξε αρχικά πέτρες εναντίον των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο, άναψε φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην οδό Ιπποκράτους, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ επίθεση με πέτρες δέχτηκαν επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου.

H πλευρά της Ηριάννας έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για αναστολής ποινής ξανά σε δύο μήνες.

Ο εισαγγελέας προτεινε να απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει καταθέσει για λόγους υγείας και ο 33χρονος συγκατηγορούμενος της Ηριάννας, ο οποιος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ