Skip to main content

Αποστολίδης: Σκέφτονται πως ο Σαββίδης τους χαλάει την πιάτσα (video)

«Ο ΠΑΟΚ είναι δημιουργημένος για αντίσταση, φέτος έγιναν πρωτόγνωρα πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου

Για τον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος αλλά και τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Libero», ο Κούλης Αποστολίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου»:

-Είμαι 55 χρόνια στο ποδόσφαιρο και κοντά στον ΠΑΟΚ. Αυτά που γίνονται φέτος, κυρίως στα παιχνίδια με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ και όσα ακολούθησαν, είναι πρωτόγνωρα. Και στα δυο σημεία το "εργαλείο" ήταν η διαιτησία και η διαιτητική συμπεριφορά. Δεν λειτουργούν από μόνοι τους, ελέγχονται/καθοδηγούνται, χρησιμοποιείστε όποιο ρήμα θέλετε. Υπάρχει ένα λόμπυ, η προσέγγιση του συγκεκριμένου λόμπυ προς την περιφέρεια είναι... μονοφαγία. Και αφορά όλους τους τομείς.

Την έχουμε βιώσει, μόλις δουν κάτι να αναπτύσσεται στην περιφέρεια, το κυνηγάνε να το "καθαρίσουν" εν τη γενέσει του. Ο ΠΑΟΚ ποδοσφαιρικά ήταν η μεγαλύτερη δύναμη εκτος Λεκανοπεδίου που απειλούσε. Τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονο λόγω Σαββίδη, τον βλέπουν ως έναν επιχειρηματία από τη Ρωσία που επενδύει εδω στη Βόρεια Ελλάδα, δίνει θέσεις εργασίας και αρχίζει το λόμπυ στην Αθήνα να σκέφτεται πως "μας χαλάει την πιάτσα ο Σαββίδης".

-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν οι δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Διαφορετικές ομάδες τακτικά. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ποιοτικός, αρεστός στον κόσμο. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα - σύνολο, μια ομάδα προπονητή.

Για την τοποθέτησή του αναφορικά με το... Μάο Μάο του Μελισσανίδη: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω μια διαμαρτυρία, όπως την εννοεί ο κ.Μελισσανίδης. Με την έννοια που δόθηκε λοιπόν είναι προσβλητική. Εγώ ρε παιδί δεν το δέχομαι, όχι μόνο για μένα, για όλο τον ΠΑΟΚ».

Για την συνέχεια: «Με τη λήξη της σεζόν, ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός θα κάνει απολογισμό της χρονιάς. Εκεί θα πρέπει να γίνει αυτοκριτική. Η αδικία από το Λεκανοπέδιο τα κατάφερε, μια αδικία που μας πίκρανε, μας θύμωσε, μας απογοήτευσε, πρέπει να δούμε κάποια πράγματα που έγιναν ή δεν έγιναν στον ΠΑΟΚ και τους έδωσαν την μπάλα...».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Η δική μου άποψη είναι πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κατέβει στον τελικό, με σύνεση, με φιλοδοξία και δημιουργικό "θυμό". Αυτός ο θυμός πρέπει να... χτιστεί από το περιβάλλον της ομάδας. Προσωπικά θα μείνω στην αντίσταση, ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για αντίσταση αλλά δημιουργική αντίσταση, βλέποντας το περιβάλλον που κινείσαι. Θα πρέπει να συνεχίσεις για να φτιάξεις καλύτερη ομάδα που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες. Πιάσε την ΕΠΟ, την Πολιτεία, φέρε το VAR.

Δεν πρέπει να αλλάξει ο προπονητής. Χρειάζονται δυο με τρεις δυνατές προσθήκες στο ρόστερ. Από κει και πέρα, η ομάδα έχεις όλες τις δυνατότητες, εφόσον την προσαρμόσεις και στα ελληνικά δεδομένα μέσα στο γήπεδο, μπορεί να ξεπεράσει όλα τα φρένα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα».