Skip to main content

Βίντεο με σκληρά βασανιστήρια στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή

Σκληρές σκηνές βίας στα βίντεο που εντοπίστηκαν στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη από τις αρχές στην Αλεξανδρούπολη.

Σκληρά βίντεο, τα οποία περιέχουν αποτροπιαστικές σκηνές βίας, υπήρχαν στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στη Συρία (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το ένα από τα δύο βίντεο φαίνεται ο ίδιος και κάποιοι ακόμη άντρες να βασανίζουν άγρια έναν άντρα. Τον χτυπούν και τον κλωτσούν ενώ το άτυχο θύμα μέσα στα αίματα εκλιπαρεί για τη ζωή του.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται πάλι ο συλληφθείς μαζί με μερικούς άλλους να είναι πάνω σε ένα αυτοκίνητο και κρατώντας όπλα στα χέρια τους να πυροβολούν στον αέρα.

Μάλιστα στο κινητό του 32χρονου Σύρου υπάρχει, πάντα σύμφωνα με το ΠΘ, και μία φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του άντρα που βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου βίντεο. Ωστόσο είναι ασαφές αν το θύμα αποκεφαλίστηκε από τον συλληφθέντα ή από κάποιον άλλο.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίστηκε, κατά τις αστυνομικές πηγές, ότι ο άντρας αποκεφαλίστηκε, γιατί έκαιγε σπίτια στη Συρία και η οργάνωση στην οποία ανήκε ο 32χρονος Σύρος τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση του τζιχαντιστή στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους.