Skip to main content

Αποξηλώθηκε παράπηγμα με αμίαντο στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας (φωτο)

Μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών, ακολούθησε η κατεδάφιση του αυθαίρετου παραπήγματος και ο καθαρισμός της περιοχής.

Μεγάλη ποσότητα αμιάντου απομακρύνθηκε από παράπηγμα στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, δίπλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πολύ κοντά στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε η αποξήλωση και απομάκρυνση 1.770 κιλών επικίνδυνου αμιάντου από αυθαίρετο παράπηγμα, με την έγκριση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών, ακολούθησε η κατεδάφιση του αυθαίρετου παραπήγματος και ο καθαρισμός της περιοχής, με την συνέργεια των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης, παρουσία των Εντεταλμένων Σάκη Λαζαρίδη και Δημήτρη Αθάνατου και εκδόθηκε το σχετικό πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς με τη νέα αυτή σημαντική παρέμβαση αποκαταστάθηκε άλλη μία αυθαιρεσία, αναβαθμίζεται ο δημόσιος χώρος και επιτυγχάνεται η ασφάλεια και υγιεινή των πολιτών.

«Και ενώ καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της κοινόχρηστης γης (Καθαριότητα, αποψίλωση, κλαδέματα, απομάκρυνση μπαζών, συντηρήσεις), συνολικά 10 είναι οι περιβαλλοντικές πληγές που θεραπεύτηκαν στο Δήμο Παύλου Μελά, από το Σεπτέμβριο του 2016», καταλήγει η ανακοίνωση.