Skip to main content

Απρόσμενη χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη - Πού το στρώνει (φωτο)

Παρά την όχι και τόσο ισχυρή χιονόπτωση, υπάρχει χιονόστρωση στα ανατολικά και βόρεια της πόλης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Χιονίζει από το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, στα πεδινά του νομού αλλά και της πόλης, διαψεύδοντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις που «έβλεπαν» χιονοπτώσεις μόνον στη Χαλκιδική και στα νοτιότερα τμήματα της Πιερίας, σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε Καρδία, Βασιλικά, Πλαγιάρι και Θέρμη, και σε περιοχές με σχετικά μεγάλα υψόμετρα, όπως το Πανόραμα, η Πυλαία και η Άνω Τούμπα.

Μάλιστα, στα ανατολικά προάστια έχει ήδη αρχίσει να το... στρώνει. Παρά την όχι και τόσο ισχυρή χιονόπτωση, τα αυτοκίνητα και τα χωράφια έχουν χιονόστρωση, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Εξάλλου, πιο πυκνές χιονοπτώσεις εντοπίζονται από χθες το βράδυ στα ορεινά του νομού, κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια προάστια της πόλης έχει πέσει έως και στους -2,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τους 2°C.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαίρια στη Βόρεια Ελλάδα δεν αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν έως το απόγευμα, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Πηγή φωτογραφιών: Northmeteo.gr