Skip to main content

Αγανακτισμένη ποδηλάτρια καλεί την Τροχαία για τον ποδηλατόδρομο(vid)

Η εικόνα σήμερα στην οδού Πολυτεχνείου, δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, είναι αποκαρδιωτική - Αγανακτισμένοι οι ποδηλάτες

Δεν έχει τελειωμό η κατάληψη ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ασυνείδητους οδηγούς, που αδιαφορούν εντελώς για την ασφαλή διέλευση και κατ' επέκταση τη σωματική ακεραιότητα των ποδηλατών.

Η εικόνα σήμερα στην οδό Πολυτεχνείου, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, είναι αποκαρδιωτική. Μάλιστα, τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα και η αδυναμία διέλευσης επέφεραν την αγανάκτηση σε μια διερχόμενη ποδηλάτισσα, που έσπευσε να καλέσει την Τροχαία προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος.

«Το πρόβλημα είναι καθημερινό, αλλά πολλές φορές υφίσταται ακόμη και τη νύχτα», είπε στη Voria.gr η Ροδή Φουντουλίδου, που επιχειρούσε -μάταια- με τρίτροχο ποδήλατο να διέλθει τον ποδηλατόδρομο στην Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την ίδια, τα παρκαρισμένα στο συγκεκριμένο τμήμα ποδηλατοδρόμου ξεκινούσαν από τη συμβολή με τη Δωδεκανήσου, αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα Δικαστήρια.

Αυτή η τρέλα είναι καθημερινή, είπε, εμφανώς απογοητευμένη από την κατάσταση, η κα. Φουντουλίδου και τόνισε: «Έχουμε κάνει παρεμβάσεις παντού, είμαστε σε διάφορες ομάδες, κάνουμε διάφορες διαμαρτυρίες, ποδηλατοδράσεις, πορείες. Μας γράφουν κανονικά!». «Παίζουμε τη ζωή μας κορώνα - γράμματα καθημερινά», κατέληξε.