Skip to main content

ΑΠΘ: 53 υποψήφιοι για τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης - Ποιοι είναι

Τα έξι εσωτερικά μέλη θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες με σκοπό να επιλέξουν με πλειοψηφία 5/6 τα πέντε φυσικά πρόσωπα που κρίνονται καταλληλότερα ως εξωτερικά μέλη

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις πέντε θέσεις εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στον κατάλογο βρίσκονται 53 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, που απασχολούνται μεταξύ άλλων στον νομικό χώρο, τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό. Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο εδώ.

Σημειώνεται ότι τα πέντε εξωτερικά μέλη θα εκλεχθούν από τα έξι εσωτερικά μέλη που εκλέχθηκαν πριν λίγες μέρες. Τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου κατά σειρά ψήφων είναι οι: Ευστράτιος Στυλιανίδης, αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Φείδας, αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας, Γρηγόριος Ζαρωτιάδης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Κυριάκος Αναστασιάδης, καθηγητής Ιατρικής και πρόεδρος του τμήματος, Απόστολος Αποστολίδης Καθηγητής στο τμήμα Γεωπονίας και κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεώργιος Ζωγραφίδης, καθηγητής στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής.

Τα έξι εσωτερικά μέλη θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες με σκοπό να επιλέξουν με πλειοψηφία 5/6 τα πέντε φυσικά πρόσωπα που κρίνονται ως καταλληλότερα ως εξωτερικά μέλη. Αν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για το σύνολο των θέσεων των εξωτερικών μελών, η διαδικασία επαναλαμβάνεται οπότε και απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία (4/6) του συνόλου των εσωτερικών μελών