Skip to main content

ΑΠΘ: Διεθνές συνέδριο για τις εφαρμογές των βλαστοκυττάρων

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Stem Cells in Surgery» διοργανώνεται από το Κέντρο Ορθοπαιδικής και Αναγεννητικής Έρευνας (C.O.RE) του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση της χειρουργικής κοινότητας για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και στην κλινική πράξη των εφαρμογών των βλαστοκυττάρων στις επεμβατικές θεραπείες της ιατρικής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αναγεννητική ιατρική αποτελεί σήμερα μία από τις κύριες στοχεύσεις της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας, με σκοπό να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στις σύγχρονες θεραπείες οξέων και χρόνιων νοσημάτων. Τα βλαστοκύτταρα μπορεί να συνδυαστούν με βιοϋλικά, με φαρμακευτικές ουσίες και να τοποθετηθούν στο ανθρώπινο σώμα με τεχνικές μικρής επεμβατικότητας, γεγονός που αποτελεί τη στόχευση της σύγχρονης ιατρικής.

«Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πως κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο οφείλει να αναπτύξει την έρευνα και την τεχνολογία της ιατρικής γύρω από τα βλαστοκύτταρα, προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας. Το ΚΕΔΕΚ αποτελεί ένα Κέντρο Αριστείας του ΑΠΘ, με σκοπό τη σύζευξη μεταξύ της επιστήμης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της προόδου της πατρίδας μας» αναφέρουν οι διοργανωτές.