Skip to main content

ΑΠΘ στην πόλη: Πειράματα φυσικής και χορός στην πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε με μεγάλους και παιδιά που έσπευσαν να δουν από κοντά τις δημιουργίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πάρκο μετατράπηκε σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους η οποία γέμισε με μεγάλους και παιδιά που έσπευσαν να δουν από κοντά τις δημιουργίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, το ΑΠΘ διοργανώνει την εκδήλωση «ΑΠΘ στην πόλη» κατά την οποία παρουσιάζει στο κοινό τις καινοτόμες δράσεις και τα επιστημονικά του προγράμματα ενώ παράλληλα οργανώνει δραστηριότητες και παιχνίδια αποκλειστικά για παιδιά.

Το βενζινοκίνητο και το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, ο πρώτος ελληνικός πύραυλος, ο δορυφόρος που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα και το καινοτόμο σύστημα ReMeDes για τη μέτρηση των αντανακλαστικών ήταν κάποιες από τις καινοτομίες που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια του ιστορικού πανεπιστημίου και παρουσιάζονται σήμερα στο κοινό.

Την παράσταση έκλεψε το stand με τα πειράματα φυσικής και χημείας όπου τα παιδιά παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένα πως φτιάχνεται το «κρασί» και πώς γίνεται ενώ τρυπάς ένα μπαλόνι αυτό να μην σκάει. 

Τέλος, παιδιά και φοιτητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί χορεύοντας στη μέση της πλατείας.

Οι δράσεις του «ΑΠΘ στην πόλη» θα συνεχιστούν μέχρι τις 20.00. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.