Skip to main content

ΑΠΘ: Βραβείο σε καθηγητή για την ανθρωπιστική δράση του στην Τανζανία

Ο τιμώμενος συμμετείχε εθελοντικά στην Ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως (Τανζανίας) στην περιοχή της κοινότητας Kidamali.

Βραβείο Αριστείας Ιατρο-κοινωνικού Έργου & Προσφοράς θα απονεμηθεί στον Αν. Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για την ανθρωπιστική δράση του στην Τανζανία της Αφρικής που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την αφιλοκερδή προσφορά ιατρικών υπηρεσιών στον πληθυσμό.

Ο τιμώμενος συμμετείχε εθελοντικά στην Ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως (Τανζανίας) στην περιοχή της κοινότητας Kidamali, της επαρχίας Iringa στην κεντρική Τανζανία, οπού δραστηριοποιείται η Ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο τιμώμενος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τοπικό πληθυσμό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε μετατραπεί σε ιατρείο, όπου και εξετάζονταν ασθενείς. Επίσης, πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις σε δύσβατα και απομονωμένα χωριά προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού.

Η ανθρωπιστική δράση του τιμώμενου δεν περιορίστηκε μόνο στην παροχή ιατρικής περίθαλψής αλλά περιελάμβανε και τη συμμετοχή του στην επίβλεψη των κοινωφελών έργων της ιεραποστολής και συγκεκριμένα στην πορεία ίδρυσης και λειτουργίας σχολείων, ορφανοτροφείων, ιερών ναών και γεωτρήσεων για καθαρό πόσιμο νερό.

Επιπλέον, ο τιμώμενος προσέφερε υπηρεσίες στη διανομή ειδών ένδυσης και τροφίμων στους κατοίκους μιας από τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη ενώ κάθε απόγευμα συμμετείχε στην προετοιμασία του συσσιτίου για τα παιδιά της περιοχής.

Ο τιμώμενος τον Φεβρουάριο του 2019 θα μεταβεί στην Ουγκάντα της Αφρικής και τον Ιούνιο του 2019 θα μεταβεί εκ νέου στην Τανζανία, για να συνεχίσει την πλούσια ανθρωπιστική του δράση.

Η Τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.