Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ: ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τι δήλωσε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τις τουρκικές προκλήσεις.

Στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης στην τοποθέτησή του ενώπιον των ομολόγων του.

Σημείωσε ότι το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας απαιτεί την ενεργή και αποτελεσματική εμπλοκή της ΕΕ ως παρόχου ασφαλείας, γεγονός που προϋποθέτει την ενίσχυση της ικανότητας της να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η συνεργασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να εδράζεται στις αρχές της διαφάνειας, του σεβασμού στις διαδικασίες λήψης απόφασης σε κάθε οργανισμό, της βέλτιστης χρήσης των διατιθέμενων μέσων και τόνισε ότι αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στην συνεργασία των δύο Οργανισμών το επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η επιχείρηση «SOPHIA», για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ