Skip to main content

Άρχισαν οι προετοιμασίες στη ΝΔ Θεσσαλονίκης εν όψει ΔΕΘ

Με οδηγό το περσινό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων αναμένεται να κινηθεί και στη φετινή ΔΕΘ ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ

Νωρίτερα από κάθε χρονιά, δείγμα της πολύ έγκαιρης προετοιμασίας, ζητήθηκαν φέτος οι προτάσεις των μελών της ΝΔ για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του κόμματος και φυσικά του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ήδη η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, ζήτησε από τα κομματικά στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ώστε εγκαίρως να γίνει η αξιολόγηση και επεξεργασία και να σταλούν στα κεντρικά του κόμματος, για να αποφασίσει για το τελικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ, που θα γίνει από τις 9 ως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Οδηγός και της φετινής συνολικής παρουσίας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη (και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία) με αφορμή τη ΔΕΘ θα είναι οι περσινές εκδηλώσεις και δράσεις. Το περσινό πρόγραμμα, όπως παραδέχεται η κ. Ευταξά, «ήταν πολύ κουραστικό για τα κομματικά μας στελέχη και υπήρξαν και γκρίνιες, όμως αποδείχτηκε εξαιρετικά αποδοτικό και πολιτικά γεμάτο».

Η αλήθεια είναι ότι οι τέσσερις μεγάλες κεντρικές εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν θέματα εξωτερικής πολιτικής, επιστημονικών φορέων κτλ., αλλά και οι πολλές δράσεις την εβδομάδα πριν από την έλευση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, λειτούργησαν πέρσι πολύ αποτελεσματικά για τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο που όλη την εβδομάδα και βέβαια το διάστημα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος, η ατζέντα της ΝΔ ήταν κεντρική στην ειδησεογραφία.

«Το πολιτικό έτος ξεκινά με τη ΔΕΘ και έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην προετοιμασία μας για την περίοδο εκείνη. Προφανώς και κάποιες δράσεις και εκδηλώσεις θα διαμορφωθούν από την επικαιρότητα, όμως εμείς ως κόμμα οφείλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Σκεφτείτε ότι πέρσι, πέρα από τις τέσσερις κεντρικές εκδηλώσεις καταφέραμε να έχουμε πάρα πολλές δράσεις, σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και να κινητοποιήσουμε πάρα πολύ κόσμο. Επίσης, όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και οι Τομεάρχες συμμετείχαν στις δράσεις μας και κάτι ανάλογο θα επιχειρήσουμε και φέτος. Αποκορύφωμα βεβαίως ήταν η εμφάνιση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περσινή ΔΕΘ, με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες έφτασε να αντιγράφει η κυβέρνηση με τη μορφή... αντίμετρων. Θέλουμε και φέτος να είμαστε το ίδιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί και η καλύτερη συνταγή για να το πετύχουμε είναι η σωστή προετοιμασία και η δουλειά», τόνισε η κ. Ευταξά.