Skip to main content

Άρχισαν οι προετοιμασίες των κινητοποιήσεων εν όψει ΔΕΘ

Το ΕΚΘ συντονίζει τις δράσεις του και έχει ήδη έναν πρώτο προγραμματισμό για τις κινητοποιήσεις της εβδομάδας πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Την οργάνωση των φετινών κινητοποιήσεων την εβδομάδα πριν, αλλά και στα εγκαίνια της ΔΕΘ άρχισε ήδη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις ανάμεσα στους επικεφαλής των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Μακεδονίας και Θράκης, ώστε η συμμετοχή των εργαζομένων και των πολιτών στις κινητοποιήσεις να είναι μαζική.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, «είναι δεδομένο ότι φέτος θα έχουμε κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα προβλήματα για τον κόσμο της εργασίας συνεχίζονται με τα μνημόνια. Δεν άλλαξε κάτι, παρότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως δε θα ήμασταν στην ίδια κατάσταση. Το νέο μνημόνιο είναι το ίδιο σκληρό με τα προηγούμενα κι εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα βρεθούμε στους δρόμους και φέτος».

Σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό, στις 31 Αυγούστου ή την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει η σύσκεψη όλων των προέδρων των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Μακεδονίας και της Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Imperial αναμένεται να παρουσιαστεί η φετινή έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και την επομένη προγραμματίζονται επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χαλυβουργείο... Η μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα νέα μέτρα και στο νέο μνημόνιο θα γίνει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου των εγκαινίων της ΔΕΘ, στις 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαραμπουλίδης, «φέτος περιμένουμε ότι θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια στις κινητοποιήσεις μας, διότι ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος. Αυτά τα μηνύματα λαμβάνουμε. Είναι θυμωμένος, διότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, είμαστε στο ίδιο, αν όχι σε χειρότερο σημείο με πέρσι και επίσης δεν τηρήθηκε το λεγόμενο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ούτε βέβαια ήρθαν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους».