Skip to main content

Αρχίζουν οι θεατρικές παραστάσεις του EAST END στην Καλαμαριά

Από τις 2 έως τις 13 Φεβρουαρίου, επτά θεατρικά σχήματα θα παρουσιάσουν συνολικά εννέα παραστάσεις, στη δημοτική σκηνή «Μελίνα Μερκούρη».

Ξεκινούν στην Καλαμαριά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη, οι θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του Θεατρικού Κύκλου EAST END.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από τις 2 έως τις 13 Φεβρουαρίου, επτά θεατρικά σχήματα θα παρουσιάσουν συνολικά εννέα παραστάσεις, στη δημοτική σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως γωνία).

Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με την παράσταση “LA COCINERA”, η οποία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Το έργο αναφέρεται στην ιστορία της Κούβας μετά την Επανάσταση, μέσα από τον αγώνα μιας γυναίκας, της Άντρια.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μπάμπης Χατζιδάκης, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ και η Δώρα Θωμοπούλου.

Το Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ανεβαίνει το έργο “FAITH”, της Kate Robin το οποίο αναδεικνύει τι σημαίνει αληθινή πίστη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί. Τι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν οι άνθρωποι για να κρατήσουν ζωντανή τη σχέση τους, για να καταλήξει ότι, όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα. Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βάλαρη. Τους ρόλους του ζευγαριού ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ζέτα Δούκα και Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Η συγγραφέας μπαίνει βαθιά στη ψυχοσύνθεση ενός πληγωμένου ζευγαριού και παρακολουθεί βήμα- βήμα τις αντιδράσεις τους, σε ένα παιχνίδι επιβολής και αλλεπάλληλων συναισθηματικών συγκρούσεων και εναλλαγών που οδηγούν σε ένα θεαματικό φινάλε.

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το έργο «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ» της Σοφίας Αδαμίδου. Το έργο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου αναφέρεται σε μια περίοδο της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας και συγκεκριμένα την εποχή λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος. Μια μάνα-χήρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιών της.

Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιό να υπογράψει δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχθεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Όμως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και τον φόβο σε συμφορά. Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάρκου, Μάνος Κωστής, Ειρήνη Πολυδώρου, Κωστής Σαββιδάκης, Τσαμπίκα Φεσάκη και Σάββας Πογιατζής.

Ακολουθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το έργο «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Μιχάλη Μητρούση. Το έργο αναφέρεται στη μικρή Νόρμα-Τζην (κατά κόσμον Μαίριλυν Μονρό, που έγινε το πιο μεγάλο αστέρι στην ιστορία του σινεμά και όχι μόνο..

Η γυναίκα ... στοιχειωμένη από τα φαντάσματα μιας δυστυχισμένης παιδικής ηλικίας, δεν καταφέρνει να βάλει ποτέ πίσω της και να δει τον κόσμο σαν αναγεννημένη ενήλικη. Τους ρόλους αποδίδουν η Μαρία Φραγιουδάκη και ο Γιώργος Μπόγος.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται η κινηματογραφημένη παράσταση του θεατρικού έργου του Θανάση Τριαρίδη «ΜΕΝΓΚΕΛΕ».

Το έργο, είναι ένα παιχνίδι μνήμης, αλήθειας και ψευδαίσθησης και επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μια ακραία ηθική παραβολή, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μια ερωτική τραγωδία συμπλέκονται πέρα από τα όρια της ηθικής, στο αόρατο μεταίχμιο όπου η πιο έξαλλη αγάπη συναντιέται με το απόλυτο κακό.

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Μυρτώ Αλικάκη. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα της παράστασης Θανάση Τριαρίδη.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ανεβαίνει ένα από τα αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, «ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ» του Γεώργιου Βιζυηνού, Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Δήμου Αβδελιώδη.

Το αυτοβιογραφικό αυτό διήγημα του συγγραφέα, αναφέρεται στις απελπισμένες αλλά μάταιες προσπάθειες της Μητέρας του να σώσει από το θάνατο το άρρωστο, μικρό της κορίτσι. Οι ενοχές της απώλειας ακολούθως, την ωθούν σε δυο αλλεπάλληλες υιοθεσίες κοριτσιών, που γίνονται όμως η αιτία να παραμεληθούν τα άλλα τρία ορφανά από πατέρα αγόρια της, και να στερηθούν των φροντίδων της. Όταν μεγαλώνουν και γίνονται άνδρες, δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν αυτή την άστοχη εμμονή, της μητέρας τους.
Τους ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί Αγάπη Μανουρά και Θεμιστοκλής Καρποδίνης.

Και η αυλαία των θεατρικών παραστάσεων κλείνει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με την παράσταση «ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΩΝΙΑ». Οκτώ θεατρικοί μονόλογοι και δεκατρία τραγούδια αποτελούν το υλικό της παράστασης.

Η Ελένη Κοκκίδου αναλαμβάνει το...βάρος τεσσάρων θεατρικών μονολόγων και δύο τραγουδιών. Η Μυρτώ Γκόνη δύο μονολόγων, οι άλλες κυρίες την ευθύνη των τραγουδιών ενώ δύο τους εναπομείναντες θεατρικούς μονολόγους ερμηνεύουν επί σκηνής, ο συγγραφέας των μονολόγων, ποιητής των στίχων της παράστασης και σκηνοθέτης, Θοδωρής Γκόνης. Συνθέτης των τραγουδιών και των ορχηστρικών μουσικών της παράστασης ήταν ο Γιώργος Ανδρέου ο οποίος θα είναι και στο πιάνο. Κοντά του στο τσέλο θα είναι ο Μιχάλης Πορφύρης, ενώ τον ήχο φροντίζει ο Παναγιώτης Πετρονικολός. Στο προσκλητήριο ερμηνειών ανταποκρίνονται η Γιώτα Νέγκα, η Ελένη Κοκκίδου, η Κορίνα Λεγάκη και η Μυρτώ Γκόνη.

Τιμές εισιτηρίων παραστάσεων:

13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων,
Δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», τηλ. 2310 458-591

Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, τηλ. 2310 257-218