Skip to main content

Άρης-ΠΑΟΚ: 2 ημέρες για το ντέρμπι

Επισκέψεις -προέδρου και οπαδών- στην προπόνηση του Άρη, μία -δυσάρεστη- απόφαση, μία αποδέσμευση, μία άφιξη και μία... αντιστροφή ρόλων περιλάμαβανε η ασπρόμαυρη επικαιρότητα.

Επισκέψεις δέχτηκαν σήμερα στο Ρύσιο οι ποδοσφαιριστές του Άρη και ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Στην προπόνηση της ομάδας, βρέθηκαν οι διοικούντες την ομάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θανάση Αθανασιάδη, ο οποίος είπε στους παίκτες τα εξής: «Ο Γιάννης Μιχαλήτσος είναι ο νέος σας προπονητής. Χρειάζεται την προσπάθεια και τη στήριξη σας. Να αναφέρετε στον ίδιο όποιο πρόβλημα ή παράπονο έχετε».

Στο Ρύσιο βρέθηκαν και οι οπαδοί των κιτρίνων, θέλοντας να ντοπάρουν τους παίκτες, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής. «Σας πιστεύουμε. Είστε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Το αποδείξατε στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Δείξτε το και τώρα. Δεν μας νοιάζει μόνο αυτό το παιχνίδι. Μας ενδιαφέρει συνολικά η πορεία της ομάδας, γιατί θέλουμε να δούμε και του χρόνου τον Αρη μας στην Ευρώπη. Ερχόμαστε σήμερα εδώ γιατί υπάρχει αυτή η συγκυρία με την αλλαγή προπονητή και θέλουμε από εσάς να στηρίξετε και να βοηθήσετε τον Γιάννη Μιχαλήτσο, είτε είναι προπονητής της ομάδας για ένα παιχνίδι, είτε για δέκα χρόνια. Ο κόσμος θα είναι πάντα στο πλευρό σας».

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, έγινε γνωστή η απουσία του Μπομπαντίγια, ενώ ο Γιάννης Μιχαλήτσος θα αποφασίσει αύριο για το βασικό σχήμα. Πρίττας και Μενδρινός διεκδικούν θέση βασικού, ο Κόκε επιστρέφει, ενώ ο Γιάννης Μιχαλήτσος προβληματίζεται για το αν πρέπει να δώσει φανέλα βασικού στον Νέρι Καστίγιο.

Στον ΠΑΟΚ, η απόφαση της επιτροπής εφέσεων οριστικοποίησε αυτό που ούτως ή άλλως έμοιαζε δεδομένο. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο τον Ολυμπιακό, ωστόσο η αντίδραση της ΠΑΕ στην απόφαση της επιτροπής μπορεί να περιμένει, καθώς προέχει το ντέρμπι.

Ο Κριστιάνο έφυγε, ο Ετό ήρθε, με τον Βραζιλιάνο μέχρι πρότινος άσο της Ντιναμό να δηλώνει ευτυχισμένος από τη νέα πρόκληση της καριέρας του: "Είμαι ευτυχισμένος που πάω στον ΠΑΟΚ, γιατί είναι μια νέα πρόκληση για εμένα, αλλά, ταυτόχρονα, είμαι λυπημένος που κλείνει η καριέρα μου στην Ντιναμό. Ήμουν χρόνια στην ομάδα του Ζάγκρεμπ και έχω ζήσει καλές στιγμές. Ήταν μια όμορφη περίοδος της ζωής μου. Η Ντιναμό μου χάρισε πολύ καλές στιγμές και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Θα διατηρήσω τις άριστες σχέσεις που είχα με τους πρώην συμπαίκτες μου. Είναι σημαντικό για εμένα ότι είμαι δυνατός και πάω σε ένα σύλλογο με μεγάλες φιλοδοξίες και μπορώ να δείξω ότι θα βοηθήσω την ομάδα".

Στα του ντέρμπι, σήμερα αντιστράφηκαν οι ρόλοι μεταξύ Αθανασιάδη και Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις, με τον Κλάους να μένει εκτός προληπτικά. Ουσιαστικά, η μοναδική θέση που παίζεται ενόψει του clasico της Κυριακής είναι αυτή του μοναδικού προωθημένου. Ο πιο έτοιμος μεταξύ των Κλάους και "Μούσλι" θα παίξει, με τον μικρό να διατηρεί το προβάδισμα.