Skip to main content

Άρης-ΠΑΟΚ: 4 ημέρες για το ντέρμπι

Η Voria.gr θα σας προσφέρει καθημερινά τα τεκταινόμενα στις δύο ομάδες, ενόψει του clasico της Κυριακής στο Κλ. Βικελίδης

Η προετοιμασία Άρη και ΠΑΟΚ για τη μεταξύ τους μάχη την προσεχή Κυριακή, αν και στην ασπρόμαυρη επικαιρότητα κυριαρχεί η ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον Βόλο και η συνακόλουθη έφεση, η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μάκης Χάβος δεν προσανατολίζεται να προστατεύσει τους βασικούς, ενόψει της αναμέτρησης Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, καθώς αναγνωρίζει σημασία του παιχνιδιού, τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για λόγους γοήτρου.

Συνεπώς, σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο θα συναποτελέσουν την αμυντική γραμμή. Γκαρσία και Τσουκαλάς θα παίξουν στο κέντρο, ενώ Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια θα αγωνιστούν στη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα. Σε θέση επιτελικού μέσου θα τοποθετηθεί ο Ιβιτς, ενώ στη γραμμή κρούσης θα παίξει ένας εκ των Αθανασιάδη και Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά σήμερα. Ο Ελληνας τεχνικός θα επιστρέψει, κατά τα φαινόμενα, στο 4-2-3-1, δεδομένων των συνθηκών του αγώνα, αλλά και των επιλογών που διαθέτει.

Στο στρατόπεδο του Άρη, υπό τη σκέπη των φημών για ενδεχόμενη συμφωνία με τον Πολ Λε Γκεν,προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των κιτρίνων, ο Γιάννης Μιχαλήτσος προετοιμάζει την ομάδα χωρίς να ξέρει αν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ραούλ Μπομπαντίγια.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει τιμωρηθεί με ποινή πέντε αγωνιστικών από τη γερμανική ομοσπονδία και μένει να γίνει γνωστό αν στην τιμωρία που του επιβλήθηκε προσμετρώνται και τα παιχνίδια Κυπέλλου. Αν ναι, τότε έχει εκτίσει την ποινή του και θα βρίσκεται στην αποστολή για το επικείμενο τοπικό ντέρμπι. Ειδάλλως, το ντεμπούτο του μπορεί να περιμένει.

Στασιμότητα παρατηρείται και στο θέμα της άφιξης της μπλε κάρτας του Νταϊσούκε Σακάτα, ενώ, αντίθετα, ο Νέρι Καστίγιο θα είναι σίγουρα στην αποστολή. Το βέβαιο είναι πως με την προσθήκη -τουλάχιστον- του Καστίγιο, την επιστροφή του Κόκε, αλλά και των Μενδρινού και Πρίττα, ο Άρης ενδυναμώνεται ιδιαίτερα.

Πρόβα ενδεκάδας δεν έχει γίνει ακόμη και τα πλάνα του Γιάννη Μιχαλήτσου θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Κωνσταντινέας του συνδέσμου Μεσσηνίας θα είναι ο άρχοντας του clasico της Θεσσαλονίκης. Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Μπαλτάς από την Αχαΐα και ο Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και παρατηρητής ο Βασίλης Σκουφίτσας από την Αθήνα.