Skip to main content

Αριστούχους αποφοίτους Λυκείου βράβευσε ο Όμιλος ΕΛΠΕ (φωτο+vid)

Τα βραβεία στους αριστούχους αποφοίτους απένειμε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ευστάθιος Τσοτσορός.

Σε μια λαμπρή τελετή με κάθε επισημότητα, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια βράβευσε το πρωί της Δευτέρας, 10 Απριλίου, τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αποφοίτους Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των δήμων Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου.

Τους επαίνους στους αποφοίτους απένειμαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, Ράνια Σουλάκη, ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ, Χριστόφορος Αντώτσιος, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, Παύλος Σιταρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.

«Η νέα γενιά αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί», δήλωσε στη Voria.gr η Διευθύντρια ΕΚΕ του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ράνια Σουλάκη.

Όπως είπε η ίδια, ο Όμιλος επιβραβεύει την Αριστεία για ένατη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή του στους νέους φοιτητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, με επαίνους συνοδευόμενους από χρηματικά έπαθλα.

«Μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί συνολικά 2.721 φοιτητές μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους που κατοικούν στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Διαβατά, Μαγνησία, Καλοχώρι, Κορδελιό, Εύοσμος) και του Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα)», τόνισε η κα Σουλάκη.

Απευθυνόμενος προς τους βραβευθέντες, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας είπε «έχετε επιτύχει ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γι' αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια».

«Βλέπω πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των περήφανων γονέων. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, που πραγματοποιεί αυτή τη βράβευση», συμπλήρωσε ο κ. Γιουτίκας και κατέληξε να ευχηθεί στους νεοεισαχθέντες φοιτητές να απολαύσουν τα φοιτητικά τους χρόνια.

Κατά την βράβευση, στους επιτυχόντες αποφοίτους προσφέρθηκε άπαξ ονομαστική οικονομική επιταγή, ως επιβράβευση για την επιτυχία τους και ενίσχυση στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Η οικονομική ενίσχυση είναι αντίστοιχη των μορίων που έχουν συμπληρώσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΕΛΠΕ επιδιώκει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, διοργανώνοντας διαλέξεις τις οποίες οι βραβευθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της μέριμνας, οι βραβευθέντες κλήθηκαν στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους σχετικά με το θέμα πάνω στο οποίο επιθυμούν να επιμορφωθούν, μέσω των μελλοντικών διαλέξεων.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 11 Απριλίου, στην Αθήνα, για τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων της πρωτεύουσας.