Skip to main content

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της Νορβηγίας

Δύο οι αγνοούμενοι - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατάγονταν από τη Νορβηγία

Έντεκα επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη νωρίτερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας εντοπίστηκαν νεκροί και δύο αγνοούνται, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρείας Statoil, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της χώρας.

Το ελικόπτερο έχει ολοσχερώς καταστραφεί και τα σωστικά συνεργεία κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες ζωντανούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης και συντονισμού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 11 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τη Statoil.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη Νορβηγία, NRK και TV2 παρουσιάζουν πλάνα από τη θαλάσσια περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου, όπου διακρίνονται συντρίμμια.

Η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή της, στον Twitter ότι «τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά».