Skip to main content

Αρνητική η συζήτηση για δραχμή, λέει ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε στη συνέντευξη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ο ίδιος ο εαυτό της.

«Απολύτως αρνητική» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τη συζήτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Όπως εξηγεί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», «δημιουργεί αναστάτωση χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως». Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ο ίδιος ο εαυτό της.

Ερωτηθείς για τα σενάρια εκλογών, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει αποκλείσει σε κάθε τόνο την προσφυγή στις κάλπες και δεσμεύτηκε ότι «θα αγωνιστεί για να κλείσει η αξιολόγηση, προς όφελος των συμφερόντων της χώρας».

Ο κ. Σκουρλέτης παράλληλα, έκανε λόγο για «πολιτικές καθυστερήσεις» στις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως εξήγησε, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «τελικώς θα έχουμε θετική κατάληξη».

Ο ίδιος τέλος, απέρριψε τις συγκρίσεις με το 2015, σημειώνοντας πως η Ελλάδα βγαίνει από μία χρονιά με οριακά θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και με την εκτίμηση πως το 2017, η οικονομία θα κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 2,5%.