Skip to main content

Με «άρωμα» Ελλάδας το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ

Στο επιτελείο του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών θα ενταχθούν δύο Αμερικανοί μεγαλοεπενδυτες με εμπλοκή σε ελληνικές εταιρείες.

Ως γνωστόν, ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον, του ομώνυμου fund, ο οποίος έχει πολλές και μεγάλες συμμετοχές σε ελληνικές εισηγμένες εταιρείες, ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο επιτελείο του ρεμπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.  Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αυτή η εξέλιξη δεν συνιστά ιδιαίτερη έκπληξη.

Το ίδιο θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί και για την εξέλιξη που ήρθε σε γνώση της Voria.gr και σας την καταγράφουμε αμέσως τώρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι και ο επίσης Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Γουίλμπουρ Ρος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των «θεματοφυλάκων» της υποψηφιότητας Τραμπ. Στην ουσία πρόκειται για τη λίστα των μεγάλων χορηγών του. Τι μας ενδιαφέρει; Ο Ρος είναι μέτοχος σε πολλές ελληνικές εταιρείες, επίσης και συν τοις άλλοις αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου! Τι άλλο συνδέει τους δύο άνδρες; Εκτός του ότι είναι επενδεδυμένα «βαριά» στην Ελλάδα, συνήθως σε ό,τι κάνει ο πρώτος, ακολουθεί ο δεύτερος. Και κάπως έτσι, βρέθηκε στην Ελλάδα. Και τώρα, δίπλα στον Τραμπ.

Για την ιστορία επίσης να αναφέρουμε ότι και οι δύο βρέθηκαν πρόσφατα, σε κλειστή λέσχη του Σάουθαμπτον, στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε ένα κλειστό γεύμα, με τη συμμετοχή ορισμένων από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ονόματα διεθνώς. Μιλήσαν για πολλά και διάφορα (εξαιρετικά χρήσιμα και για την Ελλάδα...).