Skip to main content

Ελεύθερο ξανά το πάρκινγκ γύρω από το ΥΜΑΘ, ακυρώνονται οι κλήσεις

Αστυνομικοί αφαίρεσαν τις πορτοκαλί κορδέλες της ΕΛΑΣ και τις πινακίδες απαγόρευσης. Τι δηλώνει στη Voria.gr ο διευθυντής της Τροχαίας

Τις κορδέλες απαγόρευσης παρκαρίσματος γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ξήλωσε σήμερα το πρωί η Αστυνομία, μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, αποδίδοντας έτσι ξανά το χώρο για πάρκινγκ στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έστειλαν οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για αυθαίρετη κατάληψη εξήντα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή του Διοικητηρίου όπου και στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο της πόλης.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση ξεκίνησε από τις 9 Δεκεμβρίου και κορυφώθηκε την περασμένη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη. Ενώ όλοι νόμισαν πως η εν λόγω απογόρευση αφορούσε αποκλειστικά την έλευση του κ. Τσίπρα ήρθαν να τους διαψεύσουν οι κλήσεις τις οποίες και έλαβαν κάποιοι πολίτες από την Τροχαία για παράνομη στάθμευση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί συνεργείο της Τροχαίας Θεσσαλονίκης που αφαίρεσε τόσο τις πορτοκαλί κορδέλες της ΕΛΑΣ όσο και τις πινακίδες που απαγόρευαν τη στάθμευση και συνεπώς δόθηκε ξανά στους πολίτες η δυνατότητα ώστε να μπορούν να παρκάρουν τα ΙΧ τους στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως είπε στη Voria.gr o διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, ακυρώνονται οι κλήσεις που κόπηκαν μπροστά στο ΥΜΑΘ λόγω έλευσης του πρωθυπουργού.

«Η ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη είχε αποφασίσει την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων γύρω απο το υπουργείο κατά τη διάρκεια της έλευσης και παραμονής του πρωθυπουργού, για λόγους ασφαλείας. Έδωσα εντολή να ακυρωθούν όλες οι κλήσεις στο επίμαχο διάστημα, καθώς κρίθηκε ότι το μέτρο είναι υπερβολικό, ενώ δεχθήκαμε και διαμαρτυρίες για τον περιορισμό των θέσεων στάθμευσης από τους μόνιμους κατοίκους. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα έχουν ήδη αρθεί », εξήγησε ο κ. Σουρβίνος.

«Θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν λυθεί οριστικά το πρόβλημα. ας φτιάξουν υποδομές κι ύστερα ας απαγορεύσουν το παρκάρισμα γύρω από το διοικητήριο, δεν θα έχουμε πρόβλημα με αυτό» δήλωσε στη Voria.gr ο Μάριος Λαζαρίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος επί της οδού Κασσάνδρου.

Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε στη Voria.gr και το περιστατικό μιας κυρίας η οποία είχε το αυτοκίνητό της παρκαρισμένο επί της Κασσάνδρου. Την Τετάρτη, ο γερανός της τροχαίας το σήκωσε και το απόθεσε στην οδό Αγίας Σοφίας. Όταν η κυρία πήγε στο αυτοκίνητό της, επί της Αγίας Σοφίας, βρήκε κλήση για παράνομο παρκάρισμα, για το σημείο όπου το είχε αφήσει ο γερανός! Επομένως, θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να ισχύσει η ακύρωση των κλήσεων, διότι διαφορετικά η εν λόγω κυρία θα πληρώσει πρόστιμο όχι μόνο για το γερανό, αλλά και για το παράνομο «παρκάρισμα» επί της Αγίας Σοφίας!