Skip to main content

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη Θαλάσσια Συγκοινωνία

Ιδέες για την κατασκευή των τεσσάρων στάσεων επιβίβασης – αποβίβασης της Αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη αναζητά μέσω διαγωνισμού το υπουργείο Υποδομών.

Ιδέες για την κατασκευή των τεσσάρων στάσεων επιβίβασης – αποβίβασης και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στις προβλήτες, για την Αστική Θαλάσσια Συγκοινωνία στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αναζητά μέσω διαγωνισμού το υπουργείο Υποδομών.

Συγκεκριμένα αναζητά αρχιτεκτονικά προσχέδια για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των προβλητών οι οποίες θα περιλαμβάνουν εκδοτήρια εισιτηρίων, χώρο αναμονής επιβατών, χώρο ελέγχου του συστήματος και εξυπηρετήσεις αναψυκτηρίου. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου.

Τα αρχιτεκτονικά προσχέδια αφορούν τις 4 επιλεγείσες στάσεις της βασικής διαδρομής της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα πρόκειται για: της Πλατείας Ελευθερίας, του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης, της Μαρίνας Καλαμαριάς και της Περαίας.

Στους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι από 1.000 έως 5.000 ευρώ. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Στην Κριτική Επιτροπή, η οποία θα είναι πενταμελής, θα αποτελείται από ίναι αναγνωρισμένους επιστήμονες του κλάδου οριζόμενοι από τον Αγωνοθέτη μετά και από γνώμη του χορηγού. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από:

  • Σπύρος Βούγιας, Συγκοινωνιολόγος-Καθηγητής ΑΠΘ, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης (Πρόεδρος της Επιτροπής)
  • Παππάς Αθανάσιος, Αρχιτέκτων μηχανικός,
  • Σπάρτση Ελένη Αρχιτέκτων Μηχανικός
  • Παπαδόπουλος Λόης, Αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγητής Αρχιτεκτονικής
  • Σεκέρης Ιωάννης Εκπρόσωπος του Χορηγού

Την Αναλυτική Προκήρυξη παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι και σε έντυπη μορφή από τα γραφεία της Διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων του Δήμο Θεσσαλονίκης/ Τμήμα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ( 2ος όροφος), στην οδό Αγγελάκη 13, Θεσσαλονίκη, από την Δευτέρα 27/06/2011 τις εργάσιμες ημέρες.