Skip to main content

Ασθενείς χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα στον Νομό Θεσσαλονίκης

Κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου λόγω ολισθηρότητας - Από νωρίς το πρωί στους δρόμους αλατιέρες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Θεσσαλονίκης κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ενω νιφάδες κάνουν κατά τόπους και σποραδικά την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου λόγω ολισθηρότητας ενώ νωρίτερα για τον ίδιο λόγο σημειώθηκε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Ασβεστοχωρίου με τη σύγκρουση δύο οχημάτων.

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις τις τελευταίες δύο μέρες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλούν παγετό. Από τις 05:00 τα ξημερώματα συνεργεία του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη κάνουν ρίψη αλατιού προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

«Αυτή τη στιγμή αλλά και από τα χαράματα ψιλοχιονίζει στον Χορτιάτη. Σαν άχνη, πέφτει λιώνει, αλλά αν δεν το αντιμετωπίσουμε, μετατρέπεται σε ένα λεπτό φιλμ πάγου» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Γιάννης Ντίτσιος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Από τις 5 το πρωί ρίχνουμε αλάτι ώστε να να είναι όλοι οι δρόμοι ανοικτοί, να πάει ο κόσμος στη δουλειά του και τα παιδιά στα σχολεία. Είμαστε σε ετοιμότητα αν αγριέψει περισσότερο ο καιρός, όπως και στο προηγούμενο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας, θα κρατήσουμε το Δήμο μας προσβάσιμο» συμπλήρωσε.