Skip to main content

Αστυνομικές έρευνες υπό εισαγγελική εποπτεία για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ

Δύο εισαγγελείς θα έχουν την εποπτεία των αστυνομικών ερευνών για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του Ιδρύματος

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ανέθεσε σε δύο εισαγγελείς της εποπτεία των αστυνομικών ερευνών για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και της γενικότερης εγκληματικότητας στον χώρο του ΑΠΘ.

Μετά την αναφορά του πρύτανη του ΑΠΘ σχετικά με τη διενέργεια αστυνομικών ελέγχων, ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς, έναν εισαγγελέα κι  έναν αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, να ενεργήσουν άμεσα έτσι ώστε «οι αστυνομικές αρχές να έχουν την καθοδήγηση για τη σταθερή, επιτυχή και άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου παρατηρείται έξαρση στη διακίνηση ναρκωτικών και στις διακεκριμένες κλοπές ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομία για την ανάγκη διενέργειας εκτεταμένων ερευνών.

Στην τελευταία του παραγγελία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητεί «η εποπτεία των ερευνών να είναι τέτοια που να μην οδηγήσει σε χωροταξική μετάθεση του φαινομένου εγκληματικότητας στην περιοχή της Ροτόντας αλλά στην ικανοποιητική μείωση του στην γενικότερη περιοχή».