Skip to main content

Αθανασίου: Με το νόμο Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση του Αφγανού

Καμία σχέση, τονίζει ο πρ. υπουργός, δεν έχουν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, με αυτές του νόμου Παρασκευόπουλου και την αποφυλάκιση του ποινικού Αφγανού.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας νεαρής κοπέλας στη Γερμανία από Αφγανό υπήκοο με ποινικό παρελθόν στη χώρα μας, που είχε αποφυλακιστεί παρά την καταδίκη του σε 10 χρόνια κάθειρξη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε δήλωσή του διευκρινίζει, ότι η εν λόγω αποφυλάκιση έγινε με βάση, τον ισχύοντα νόμο, που ψηφίστηκε το 2015, επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Καμία σχέση, τονίζει ο πρώην υπουργός, δεν έχουν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, που θεσμοθετήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, με αυτές του Νόμου Παρασκευόπουλου» και εξηγεί πώς και γιατί έγινε η συγκεκριμένη αποφυλάκιση.

«Ρητά εξαιρούντο από τη ρύθμιση αυτή όσοι είχαν καταδικασθεί για συγκεκριμένα κακουργήματα με μεγάλη κοινωνική απαξία, όπως ανθρωποκτονίες, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ζωής, ληστείες κ.αλ.» επισημαίνει ο κ. Αθανασίου.

H υπόθεση έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της γερμανικής κυβέρνησης με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντ Μεζιέρ να δηλώνει εξοργισμένος.
Αναλυτικά η δήλωση Αθανασίου
«Για ακόμα μια φορά επιχειρείται η διαστρέβλωση της αλήθειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να εμφανισθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση ως φυσική συνέχεια παλαιότερων ρυθμίσεων προηγούμενων κυβερνήσεων και φυσικά να αποποιηθεί των ευθυνών της, για διατάξεις που η ίδια νομοθέτησε και εφάρμοσε επί υπουργίας του κ. Παρασκευόπουλου και με σύμβουλο τον κ. Πάνο Λάμπρου.

»Μπροστά στη γενική κατακραυγή, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση υποχωρεί από τη θριαμβολογία για το δήθεν μεταρρυθμιστικό έργο της, που οδήγησε στην αποσυμφόρηση των φυλακών, όπως κατά κόρον έκανε κατά το προηγούμενο έτος. Πλέον η επιχειρηματολογία της είναι διαφορετική και ακολουθεί την κλασική προπαγανδιστική λογική της εξίσωσης προς τα κάτω: “Μα τα ίδια κάνανε και οι προηγούμενοι”.