Skip to main content

Αθήνα: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα εταιρείας ταχυμεταφορών

Επρόκειτο για συντονισμένη επιχείρηση αφού οι δράστες πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, μέσα σε μισή ώρα σε τέσσερα απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία.

Εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα ιδιωτικής ταχυδρομικής εταιρείας, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αθήνας, εξαπέλυσαν άγνωστοι, καταστρέφοντας τουλάχιστον εννέα από αυτά.

Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα έξω από τα κατά τόπους γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στο κέντρο της Αθήνας (Σουρμελή 7, τέσσερα οχήματα), στην Αργυρούπολη (Κύπρου 147, δυο οχήματα), στη Μεταμόρφωση (Γ. Παπανδρέου 175, ένα όχημα) και στη Νέα Ιωνία (λεωφόρος Ηρακλείου 129, δυο οχήματα).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους εμπρησμούς τα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν συνολικά 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, επρόκειτο για συντονισμένη επιχείρηση αφού οι δράστες πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, μέσα σε διάστημα μισής ώρας (από τις 02.36 έως και τις 03.09), σε τέσσερα αρκετά απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.