Skip to main content

Αθήνα: Συλλαλητήριο συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές συντάξεων(vid)

«Μας πετσοκόβουν χρήματα που τα έχουμε δουλέψει με ιδρώτα σε όλη μας τη ζωή και δεν τους τα χρωστάμε», δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν οργανώσεις συνταξιούχων από όλη τη χώρα στο Σύνταγμα, αντιδρώντας, στις νέες περικοπές που έρχονται και που θα οδηγήσουν τις συντάξεις τους σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Mιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «μας πετσοκόβουν χρήματα που τα έχουμε δουλέψει με ιδρώτα σε όλη μας τη ζωή και δεν τους τα χρωστάμε».

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων έχουν έρθει περισσότερα από 70 πούλμαν από όλη τη χώρα. Οι συνταξιουχοι ζητούν «να μπει ένα τέλος στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να τους επιστραφούν όσα τους έχουν πάρει, να δοθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να σταματήσει η φοροεπιδρομή που τους οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση».

Ζητούνε τέλος «το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή».

Μετά τις ομιλίες των επικεφαλής των συνταξιουχων, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρχει και φαγητό για όσους έχουν ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα για να παραβρεθούν στην κινητοποίηση.