Skip to main content

«Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης» στο κτίριο όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο νεοκλασικό κτίριο που παραχωρήθηκε στους 273 μετανάστες οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Νομική, καταγγέλλουν τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς τους μετανάστες-απεργο

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο νεοκλασικό κτίριο που παραχωρήθηκε στους 273 μετανάστες οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Νομική, καταγγέλλουν τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς τους μετανάστες-απεργούς πείνας.

«Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα» ανέφερε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηπείρου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 157 μετανάστες και 15 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.