Skip to main content

Yedi Kule Conquest: Αγώνας δρόμου γύρω από οκτώ μνημεία (φωτο + video)

Δεκάδες αθλητές συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων που ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ και περνά από οκτώ μνημεία της Θεσσαλονίκης

Λίγα λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε ο Αγώνας Δρόμου Μνημείων Yedi Kule Conquest από τον προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων.

Η διαδρομή του αγώνα περνάει από οκτώ μνημεία της πόλης και συγκεκριμένα: Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο με στόχο να τα αναδείξει και να προσφέρει μια βιωματική αίσθηση στους συμμετέχοντες δρομείς.

Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μιλώντας στη Voria.gr τόνισε πως η σημερινή διοργάνωση στέλνει το μήνυμα πως τα μνημεία για τη Θεσσαλονίκη είναι «πλούτος, θησαυρός». «Οι Θεσσαλονικείς πρέπει τα μνημεία της πόλης να τα γνωρίσουμε, να τα αγαπήσουμε και να τα προβάλουμε ώστε να προσελκύσουν και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες», σημείωσε.

«Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Υedi kule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την παλιά πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων», αναφέρουν οι διοργανωτές με τη σειρά τους.

Πρώτος στη γενική κατηγορία αντρών αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Πολύζος ενώ στη γενική κατηγορία γυναικών η Βάσω Παπαδοπούλου.