Skip to main content

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες - Ως μάρτυρες εξετάστηκαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας

Αθώοι ομόφωνα κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι 21 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο δημαρχείο Αριστοτέλη στην Ιερισσό στις 21 Μαρτίου 2012, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης τα μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές

Τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι 21 παραγράφηκαν, λόγω παρελεύσεως πενταετίας και η δίκη αφορούσε μόνο τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών και της ηθικής αυτουργίας σε αυτές τις πράξεις.

Εκ των κατηγορουμένων, οι 18 παραπέμφθηκαν σε δίκη ως φυσικοί αυτουργοί και οι άλλοι 3 ως ηθικοί αυτουργοί.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανακάλεσαν τις αρχικές μαρτυρίες τους και δήλωσαν άγνοια σχετικά με τα πρόσωπα που διενήργησαν τις επιθέσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Πάχτας είπε πως δεν είδε ποιοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, ωστόσο κατονόμασε δύο άτομα τα οποία καθοδηγούσαν, όπως είπε, τον όχλο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου από διαδηλωτές που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.