Skip to main content

Αθώος ο Γρηγόρης Τασούλας για τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής

Ο πρώην ΓΓ Δημοσίας Τάξης είχε κατηγορηθεί για τα πέντε ελικόπτερα της Πυροσβεστικής που παρέμειναν αδρανή και μη αξιόπλοα, το 2011.

Αθώος κρίθηκε ο Γρηγόρης Τασούλας, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξεως του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχε κατηγορηθεί για τη μη συντήρηση πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, με αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (Πρόεδρος: Χρήστος Κατσιάνης, Εισαγγελέας: Ανδρέας Καραφλός) κηρύχθηκε αθώος ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως, Γρηγόριος Τασούλας της κατηγορίας "της παραλείψεως να μεριμνήσει για την παροχή πιστοποιημένης τεχνικής –εφοδιαστικής υποστήριξης, προκειμένου τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να παραμείνουν αξιόπλοα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αδρανή και μη αξιόπλοα."

Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογραμμίζει ότι η "ανωτέρω αθώωση αποτελεί αναμφισβήτητα ηθική δικαίωση για τον κ. Γρηγόριο Τασούλα, αλλά συγχρόνως πρέπει να αποτελέσει και θεσμικό ενδείκτη προς λίγους Εισαγγελείς, οι οποίοι, με πενιχρή τεκμηρίωση, υιοθετούν αβασάνιστα και επιπόλαια ανώνυμες καταγγελίες ή χαλκευμένες κατηγορίες ανταγωνιστριών εταιρειών και ασκούν νομικά ασπόνδυλες ποινικές διώξεις, σπιλώνοντας ανθρώπινες συνειδήσεις και καταστρέφοντας επαγγελματικές πορείες.