Skip to main content

Αθωώθηκε ψαράς για κακοποίηση ροτβάιλερ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ο σκύλος, ράτσας ροτβαιλερ, εντοπίστηκε δεμένος με αλυσίδα σε μάντρα αυτοκινήτων από μέλη φιλοζωικών σωματείων που υπέβαλαν μήνυση

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας επαγγελματίας ψαράς για "κακοποίηση ζώου", στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο σκύλος, ράτσας ροτβάιλερ, εντοπίστηκε δεμένος με αλυσίδα σε μάντρα αυτοκινήτων από μέλη φιλοζωικών σωματείων που υπέβαλαν μήνυση στην αστυνομία και ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου.

"Είδα αδυνατισμένο το σκυλί , δεν μπορούσε να σηκωθεί. Από την εξέταση κτηνιάτρου προέκυψε οτι έχει λεισμανίαση σε προχωρημένο στάδιο. Ο γιατρός είπε ότι δεν είχε φάρμακο για την ευθανασία" κατέθεσε εκπρόσωπος φιλοζωικής. Ο δεύτερος μάρτυρας ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν σε άθλια κατάσταση αλλά είχε δίπλα του μπολ με νερό ενώ επισήμανε για τον ιδιοκτήτη πως "ήταν συνεργάσιμος. Μας είπε ότι είχε καρκίνο στα κόκαλα".

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι πήρε το ροτβάιλερ, πριν 9 μήνες. "Μου το έδωσε ο ιδιοκτήτης του ο οποίος  μετακινήθηκε σε άλλον τόπο.Μου είπε "παρ' το κι όσο πάει. Ασ' το να ζήσει'. Το τάιζα πριν φύγω για δουλειά και όταν επέστρεφα. Δεν ήθελα να το σκοτώσω, ούτε να το πετάξω. Το λυπόμουν" ανέφερε ο κατηγορούμενος ψαράς.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να του επιστραφεί ο σκύλος καθώς ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα τον φροντίζει μέχρι τέλους.