Skip to main content

Ατλέτικο vs Μαρσέϊγ του ζευγάρι του τελικού στο Europa League (video)

Οι Μαδριλένοι θα αντιμετωπίσουν τους Φωκαείς στο μεγάλο παιχνίδι της 16ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στην πόλη της Λυών και το «Parc Olympique Lyonnais»

Την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa League πανηγυρίζουν Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέϊγ.

Στην Ισπανία, η Ατλέτικο επικράτησε με 1-0 της Άρσεναλ στο «Wanda Metropolitano» και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 του «Emirates Stadium» ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Σκόρερ για τους «ροχιμπλάνκος» ήταν ο Ντιέγκο Κόστα (45΄).

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Πάρτεϊ (90+3' Σάβιτς),  Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Βιτόλο (74' Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (83' Τόρες).

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (12' Τσέιμπερς), Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ (68' Μχιταριάν), Γουέλμπεκ, Μεσούτ Εζίλ, Λακαζέτ.

Τέλος στην Αυστρία, η Σάλτσμπουργκ ηττήθηκε με 2-1 στην παράταση από την Μαρσέϊγ στη «Red Bull Arena», με τους Φωκαείς να προκρίνονται στον τελικό της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Το σκορ με το οποίο οι Αυστριακοί ισοφάριζαν την ήττα με 2-0 στο «Velodrome» διαμόρφωσαν οι Αμαντού Αϊνταρά (53΄, αποβλήθηκε στο 119΄) και Μπουνά Σαρ (65΄) με αυτογκόλ ενώ στην παράταση σκόραρε για τη γαλλική ομάδα ο Ρολάντο (116΄).

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Ζάλτσμπουργκ (Ρόσε): Βάλκε, Λάινερ, Αντρέ Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ (97' Πόνγκρατσιτς), Σαμασεκού, Αϊνταρά, Μπερίσα, Σλάγκερ (84' Μιναμίνο), Γκούλμπραντσεν (69' Χουάν Χι-Τσαν), Νταμπούρ.

Μαρσέϊγ (Γκαρσιά): Πελέ, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Σανσόν (102' Ρονάλντο), Μαξίμ Λοπέζ (66' Ζαμπό Ανγκισά), Παγέτ, Τοβέν, Οκάμπος, Ζερμέν (84' Ενζί).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το τρόπαιο του Europa League στο μεγάλο παιχνίδι της 16ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στην πόλη της Λυών και το «Parc Olympique Lyonnais».