Skip to main content

Αύριο η D Day για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας

Αύριο είναι η D Day για το ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα και την εθνική οικονομία γενικότερα. Κι αυτό γιατί κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, θ
Αύριο είναι η D Day για το ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα και την εθνική οικονομία γενικότερα. Κι αυτό γιατί κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, θα μπει για πρώτη φορά το χρονικό όριο που θα κατατρέχει από εδώ και στο εξής τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου: Η 16η Μαρτίου. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι από την ΕΕ θα ορισθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία ως η απώτατη για την κατάθεση εκ μέρους της Ελλάδας και δεύτερου πακέτου μέτρων τα οποία θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που το πρώτο πακέτο, το οποίο θα δοθεί αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα, δεν αποδώσει.

Η ΕΕ θέλει να ενεργοποιήσει από τώρα, αν είναι δυνατόν, τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέψουν στη χώρα μας να εξοκείλει. Μάλιστα, η απόφαση αυτή του Κολεγίου, η οποία θεωρείται και είναι σταθμός, θα επαναβεβαιωθεί στις 16 Φεβρουαρίου, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε, δηλαδή, που η χώρα μας θα πάρει το πράσινο φως για την εφαρμογή του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Οι χθεσινές δηλώσεις Αλμούνια, καθώς και της εκπροσώπου του κ. Τόρες άναψαν ήδη το πορτοκαλί κι απομένει τώρα η εφαρμογή τους.