Skip to main content

Αύριο τα αποκαλυπτήρια της ελληνικής οικονομίας

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αμέσως μετά αναχωρούν από τη χώρα μας, αφήνοντας τα υπόλοιπα μέλη εν δράση.
Αύριο θα γίνουν τελικώς τα αποκαλυπτήρια της ελληνικής οικονομίας, όπως θα τα αποτυπώσει η τρόικα των ελεγκτών στην απολογιστική της έκθεση με βάση την τελευταία επίσκεψη των στελεχών της στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των ελεγκτών πρόκειται να δώσουν μια συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντήσουν σε ερωτήσεις αναφορικά με το τι βρήκαν σε κρίσιμους τομείς και μέτωπα τόσο της μίκρο όσο και της μάκρο-οικονομικής, από το Μάιο που ολοκλήρωσαν τον τελευταίο έλεγχο τους μέχρι σήμερα. Ανάλογη συνέντευξη είχαν δώσει και τότε, μοντέλο το οποίο κρίθηκε επιτυχημένο και θα επαναληφθεί και τώρα. Αμέσως μετά ο κ.Π.Τόουμσεν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναχωρήσουν για Ουάσιγκτον, Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες, αντίστοιχα, ενώ στη χώρα μας θα μείνει η ομάδα των υπολοίπων ελεγκτών, με επικεφαλής τον κ. Μπομπ Τράα.

Η έκθεση η οποία θα συνταχθεί και θα παραδοθεί σήμερα στον κ.Παπακωνσταντίνου, ακολούθως θα πάρει το δρόμο για τις «εγκρίσεις» σε ΕΕ και ΕΚΤ. Αυτό αναμένεται να γίνει στις 20 Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, πριν από το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν τοποθετηθεί επί των προβλέψεων της όλοι οι έχοντες άμεσο ρόλο στην χρηματοδότηση της Ελλάδας και αμέσως μετά θα πάρει σειρά η διαδικασία της έγκρισης της τρίτης δόσης των 9 δισ ευρώ, εκεί προς τις αρχές Οκτωβρίου.