Skip to main content

Αυξημένα τα έσοδα του σερβικού προϋπολογισμού

Τα έσοδα του σερβικού προϋπολογισμού είναι αυξημένα κατά 20 δισ. δηνάρια, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών της χώρας.
Τα έσοδα του σερβικού προϋπολογισμού είναι αυξημένα κατά 20 δισ. δηνάρια, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, Μλάντιαν Ντίνκιτς.

Τα κεφάλαια από τα έσοδα αυτά θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση οικονομικών δράσεων, τη χορήγηση επιδομάτων προς τους συνταξιούχους, αλλά και το «ξεπάγωμα» των μισθών του δημόσιου τομέα, από τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να αρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που βρίσκεται στο Βελιγράδι και της σερβικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για την 5η αξιολόγηση της σερβικής οικονομίας, στο πλαίσιο της δανειοδοτικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των πλευρών. Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος του ΔΝΤ, θα βρεθούν τα μακροοικονομικά δεδομένα της σερβικής οικονομίας.