Skip to main content

Αυξημένες κατά 11,2% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Αύξηση 11,2% παρουσίασαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Συνολικά, ταξινομήθηκαν 12.206.381 νέα οχήματα τους 10 μήνες του 2009, 5% λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης, παρατηρήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των αγορών της δυτικής Ευρώπης, οι οποίες αναπτύχθηκαν σημαντικά, και των αγορών της ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες συρρικνώθηκαν.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 15,8%, χάρη στα προγράμματα απόσυρσης παλαιών οχημάτων, τα οποία προσέφεραν στήριγμα στην ταλαιπωρημένη αγορά.

Αντιθέτως, η εικόνα στη δυτική Ευρώπη δεν ήταν καλή, με τις πωλήσεις οχημάτων να μειώνονται κατά 36,9%. Η μοναδική αγορά στην οποία καταγράφηκε ανάπτυξη ήταν η τσεχική.

Πηγή: ACEA