Skip to main content

Αυξημένη επισκεψιμότητα στην έκθεση «Ελλήνων Κόσμημα»

Την «Ελλήνων Κόσμημα» επισκέφθηκαν συνολικά 3.107 εμπορικοί επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έναντι 2.850 στην περσινή ανάλογη έκθεση.

Με αυξημένη επισκεψιμότητα, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση, ολοκληρώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αττική, η έκθεση «Ελλήνων Κόσμημα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την «Ελλήνων Κόσμημα» επισκέφθηκαν συνολικά 3.107 εμπορικοί επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έναντι 2.850 στην περσινή ανάλογη έκθεση, την οποία είχε διοργανώσει για πρώτη φορά η ΔΕΘ – Helexpo στην Αττική.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως καταγράφτηκε αύξηση της τάξης του 30% στους μοναδικούς (χωρίς συνοδό) εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι προσέγγισαν τους 2.451, έναντι 1.873 στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση.    

Οι παραπάνω επιδόσεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία εάν ληφθεί υπόψη και το ότι η φετινή έκθεση είχε διάρκεια τριών ημερών, έναντι τεσσάρων πέρσι.

Από το σύνολο των επισκεπτών, οι ξένοι προήλθαν από την Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία, Αίγυπτο, Λίβανο, Ρωσία, Ισπανία, Τουρκία, Ολλανδία και Μ. Βρετανία, ενώ οι υπόλοιποι από την εγχώρια αγορά με εκπροσώπηση σχεδόν όλων των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας.  

Οι εκθέτες έφτασαν συνολικά τους 325, έναντι 291 πέρσι, ενώ ξεχώρισε η παρουσία όλων των σημαντικών εγχώριων δημιουργών κοσμήματος.

Οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις της «Ελλήνων Κόσμημα» του 2014 προσέγγισαν τα 5.314 τμ, έναντι 4.393 τμ στην περσινή διοργάνωση.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων επισκεψιμότητας, στην «Ελλήνων Κόσμημα» εκπροσωπήθηκε σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου του κοσμήματος, όπως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, αργυροχρυσοχόοι, σχεδιαστές κοσμημάτων, αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και έμποροι.

Η «Ελλήνων Κόσμημα», όπως και η έκθεση Kosmima, που διοργανώθηκε πρόσφατα για 28η φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είναι ένα δυναμικό δίπτυχο εκθέσεων, που επιδιώκει να συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών για το ελληνικό κόσμημα και στη δημιουργία καινούργιων εμπορικών συνεργασιών.

Η διοργάνωση της έκθεσης, με τη συνδρομή της ΠΟΒΑΚΩ, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις σε κόσμημα και ρολόι, καθώς και για τις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου.

Το επόμενο ραντεβού του κοσμήματος δίνεται στις 18-20 Οκτωβρίου 2014, στην 29η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Kosmima, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.